طراحی محصول- روش های عملی برای توسعه نظام مند طراحی محصولات جدید
نویسنده:
مایک بکستر
مترجم:
محمد رضا میگون پوری، محسن محمدی
سال نشر:
۱۳۹۱
صفحه:
۲۸۴
نوبت چاپ:
۱

در دنياي امروزي كه رشد فناوري‌ها شتاب فزاينده‌اي داشته و توسعه كسب وكارهاي دانش بنيان در فضاي رقابتي با مشكلاتي مواجه است، سازمانها براي بقا و توسعه خود نيازمند نوآوري متوالي و حساب شده در محصولات و خدمات خود براي كسب و حفظ مزيت رقابتي مي باشند تا بتوانند سهم مناسبي از بازار حوزه فعاليت خود را دارا شوند.

يكي از راههاي كسب مزيت رقابتي براي كسب و كارهاي موجود ارائه محصولات جديد به فراخور نياز جامعه مي‌باشد كه براي موفقيت در آن و به حداكثر رساندن سود ناشي از آن مي‌بايست براساس يك الگوي نظام مند و علمي، عمل نمود.

طراحی محصول ابتدا از مرحله توليد و ارائه يك ايده آغاز مي‌گردد سپس با توسعه مفهوم، آزمودن و در نهايت ساخت يا پياده سازی نمونه‌اي از آن ادامه يافته تا پس از گذراندن آزمونهاي ديگر به يك محصول يا خدمت قابل ارائه و داراي ارزش براي بازار تبديل شود.

طراحان، ابتدا ايده محصول را در ذهن خود شكل مي دهند و سپس آنرا در پيکره يک محصول، مشهود و متجسم ساخته و با استفاده از علوم مختلف آنرا به محصول نهايي تبديل مي‌نمايند.

كتاب پيش رو يك راهنمايي عملي براي طراحي و حتي توسعه نظام‌مند و علمي محصولات جديد مي‌باشد براي تسهيل اين فرآيند ترجمه گردیده تا راهگشايي مناسب براي صاحبان كسب وكار و كارآفرينان باشد.

همچنین جهت درک عمیق تر مفاهیم و ارزیانی خواننده، مترجمان سوالات پایان فصل را به کتاب افزوده اند که این پرسش ها می توانند برای علاقه مندان به موضوع طراحی و توسعه محصول جدید به ویژه دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و کارآفرینی گرایش های فناوری کسب و کار جدید که ملزم به گذراندن واحد طراحی یا توسعه محصول هستند مفید واقع شود.

کتاب طراحی محصول در ۲۷۲ صفحه و در تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و با قیمت ۹۸۰۰ تومان توسط سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است.

 

فصل اول

پیشگفتار/ ۱

نوآوری- پرمخاطره و پیچیده/ ۲

اصول طراحی نظام مند: ۳ میمون بسیار نادان/ ۴

نکات فصل۱/ ۷

سؤالات فصل۱/ ۸

 

فصل دوم

اصول توسعه ی محصول جدید/ ۹

موفقیت و شکست در محصولات جدید/ ۹

مراحل قیف مدیریت ریسک/۱۱

قیف مدیریت ریسک در عمل: تصمیم گیری در یک شرکت الکترونیکی کوچک/ ۱۲

مدیریت ریسک- از تئوری تا عمل/ ۱۳

مدیریت فعالیت های طراحی در داخل قیف مدیریت ریسک/ ۱۵

کنترل کیفیت توسععه محصول/ ۱۷

اهداف کیفیت/ ۱۹

رسیدن به اهداف در توسعه ی محصول/ ۲۰

مفاهیم کلیدی فصل۲/ ۲۲

نکات فصل ۲ / ۲۵

سؤالات فصل ۲/ ۲۶

 

فصل سوم

اصول طراحی ظاهری محصول/ ۲۷

ادراک دیداری محصولات/ ۲۸

ادراک طرح ظاهری محصول/ ۳۰

قوانین ادراک دیداری/ ۳۱

قوانین عمومی/ ۳۲

رابطه ی قوانین گشتالت با طراحی محصول چیست؟/ ۳۴

موضوع سادگی دیداری/ ۳۵

قوانین خاص/ ۳۸

سری شگفت انگیز فیبوناچی/ ۴۰

جذابیت تداعی دو پهلو/ ۴۳

تدثیرات اجتماعی، فرهنگی و کسب و کار/ ۴۳

عوامل تعیین کننده ی طرح ظاهری/ ۴۶

جذابیت و طرح ظاهری محصول/ ۴۶

چهار سیمای جذابیت/ ۴۷

فرآیند طراحی ظاهری/ ۴۸

مفاهیم کلیدی فصل۳/ ۴۹

نکات فصل ۳/ ۵۰

سوالات فصل ۳/ ۵۲

 

فصل چهارم

اصول خلاقیت/ ۵۳

اهمیت خلاقیت/ ۵۳

روانشناسی خلاقیت/ ۵۴

بصیرت ابتدایی/ ۵۴

یافتم ارشمیدس/ ۵۴

آمادگی/ ۵۵

الکتریسیته ی فارادی/ ۵۵

تکوین و تنویر/ ۵۶

باکی بال ها!/ ۵۷

از کتاب سرودهای مذهبی تا کاغذهای پشب چسب دار/ ۵۸

تداعی دو پهلو و تفکر جانبی/ ۵۸

مسایل کلیدی در جنبه های کاربردی تفکر خلاق و جعبه ابزارهای طراحی مرتبط با آن/ ۶۱

تفکر خلاق در عمل/ ۶۲

آماده سازی/ ۶۲

جعبه ابزار آماده سازی/۶۳

تولید ایده/ ۶۳

رویه های تولید ایده/ ۶۴

سینکتیکس- یک مقاله ی انتقادی/ ۶۶

جعبه ابزار تولید ایده/ ۶۷

انتخاب ایده/ ۶۸

بازبینی و بهبود رویه های تفکر خلاق/ ۶۸

مفاهیم کلیدی فصل ۴/ ۶۸

جعبه ابزار طراحی/ ۶۹

نکات فصل ۴/ ۸۹

سوالات فصل۴/ ۹۰

 

فصل پنجم

شرکت نوآور/ ۹۱

معیارهای کلیدی اثر بخشی توسعه ی محصول/ ۹۳

عملکرد شرکت ها چگونه است؟ ۹۴

استراتژی برای توسعه ی محصول/ ۹۵

خودکار توپی/ تمایزی مبهم میان پیشتازان و واکنشگران/ ۹۸

عناصر استراتژی/ ۹۹

فرآیند برنامه ریزی استراتژیک/ ۱۰۰

گام هایی به سوی توسعه ی استراتژیک/ ۱۰۱

برنامه ریزی شرکت/ ۱۰۲

استراتژی شرکت/ ۱۰۳

اجرا/ ۱۰۵

برنامه ریزی استراتژیک توسعه ی محصول/ ۱۰۷

گام هایی به سوی یک استراتژی توسعه محصول/ ۱۰۷

اجرای استراتژی توسعه ی محصول/ ۱۰۹

افراد و تیم ها برای توسعه محصول/ ۱۰۹

سایون سری ۳: مطالعه موردی/ ۱۱۱

مفاهیم کلیدی فصل ۵/ ۱۱۴

جعبه ابزار طراحی/ ۱۱۵

نکات فصل ۵/ ۱۲۹

سؤالات فصل ۵/ ۱۳۰

 

فصل ششم

برنامه ریزی محصول و تعیین مشخصات فرصت/ ۱۳۱

فرآیند برنامه ریزی محصول/ ۱۳۲

تعهد/ هدف برنامه ریزی محصول/ ۱۳۳

مشخصات فرصت چیست؟/ ۱۳۵

توجیه فرصت/ ۱۳۷

تحقیق و تحلیل فرصت/ ۱۳۸

جرقه ی محصول/ ۱۳۹

تحلیل محصولات رقیب/ ۱۴۰

تحقیق نیازهای بازار/ ۱۴۱

تحقیقات بازار: «عامل موریتو»/ ۱۴۴

فرصت های فناورانه/ ۱۴۵

پلاستیک ال تی دی ۱: از استراتژی تا تحقیق فرصت/ ۱۴۷

انتخاب یک فرصت محصول/ ۱۵۳

انتخاب نظام مند فرصت/ ۱۵۵

تعیین جایگاه قیمت محصول جدید/ ۱۵۶

برنامه ریزی طراحی ظاهر/ ۱۵۹

عوامل داخلی طراحی/ ۱۶۰

تعیین مشخصات طراحی ظاهری/ ۱۶۱

پلاستیک ال تی دی- تعیین مشخصات فرصت/ ۱۶۲

تحلیل سیب زمینی پوست کن های رقیب/ ۱۶۳

تحقیقات بازار سیب زمینی پوست کن/ ۱۶۳

مشخصات فرصت سیب زمینی پوست کن/ ۱۶۷

مفاهیم کلیدی فصل ۶/ ۱۶۷

نکات فصل ۶/ ۱۸۳

سؤالات فصل ۶/ ۱۸۴

 

فصل هفتم

طراحی مفهوم/ ۱۸۵

فرآیند طراحی مفهوم/ ۱۸۵

تعیین اهداف و گستره ی طراحی مفهوم/ ۱۸۶

تولید اجباری مفاهیم/ ۱۸۹

تحلیل وظیفه/ ۱۸۹

تحلیل وظیفه ی سیب زمینی پوست کن شرکت پلاستک/ ۱۹۰

تحلیل عملکرد محصول/ ۱۹۲

تحلیل چرخه عمر/ ۱۹۴

تحلیل ارزش/ ۱۹۵

شکل دهی مفهوم/ ۱۹۵

معنا شناسی محصول/ ۱۹۸

نمادگرایی محصول/ ۲۰۰

تابلوهای سبک زندگی، حالت و مضمون/ ۲۰۰

انتخاب مفهوم/ ۲۰۱

مطالعه موردی شرکت سایون/ ۲۱۰

مفاهیم کلیدی فصل ۷/ ۲۱۰

جعبه ابزار طراحی/ ۲۱۳

نکات فصل ۷/ ۲۱۹

سؤالات فصل ۷/ ۲۲۰

 

فصل هشتم

برنامه ریزی محصول- خلق کیفیت، افزودن ارزش/ ۲۳۱

کیفیت محصول/ ۲۲۱

تعیین کیفیت محصول/ ۲۲۵

ترجمه ی نیازهای مشتریان به اهداف فنی/ ۲۲۶

گسترش عملکرد کیفیت/ ۲۲۶

گسترش عملکرد کیفیت- فراتر از برنامه ریزی محصول/ ۲۲۷

مشخصات طراحی/ ۲۳۲

توسعه محصول- برنامه ریزی پروژه/ ۲۳۴

مفاهیم کلیدی فصل ۸/ ۲۳۶

جعبه ابزار طراحی/ ۲۴۲

نکات فصل ۸/ ۲۴۵

سؤالات فصل ۸/ ۲۴۶

 

فصل نهم

طراحی تجسمی و طراحی جزییات/ ۲۴۷

معماری محصول/ ۲۴۹

تفکیک ویژگی ها/ ۲۵۰

جایگشت اجزای محصول/ ۲۵۱

یکپارچه سازی طرح- قلب طراحی تجسم/ ۲۵۳

نمونه سازی تجسمی و آزمون/ ۲۵۹

اصول توسعه ی نمونه/ ۲۶۰

آزمون شکست محصول/ ۲۶۳

تحلیل حالات و تأثیرات شکست/ ۲۶۳

از تجسم تا محصول تولید شده/ ۲۶۵

مفاهیم کلیدی فصل ۹/ ۲۶۶

نکات فصل ۹/ ۲۷۱

سؤالات فصل ۹/ ۲۷۲

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©۲۰۲۵ Iranian Students Booking Agency. All rights reserved