در دنياي امروزي كه رشد فناوريها شتاب فزايندهاي داشته و توسعه كسب وكارهاي دانش بنيان در فضاي رقابتي با مشكلاتي مواجه است، سازمانها براي بقا و توسعه خود نيازمند نوآوري متوالي و حساب شده در محصولات و خدمات خود براي كسب و حفظ مزيت رقابتي مي باشند تا بتوانند سهم مناسبي از بازار حوزه فعاليت خود را دارا شوند.
يكي از راههاي كسب مزيت رقابتي براي كسب و كارهاي موجود ارائه محصولات جديد به فراخور نياز جامعه ميباشد كه براي موفقيت در آن و به حداكثر رساندن سود ناشي از آن ميبايست براساس يك الگوي نظام مند و علمي، عمل نمود.
طراحی محصول ابتدا از مرحله توليد و ارائه يك ايده آغاز ميگردد سپس با توسعه مفهوم، آزمودن و در نهايت ساخت يا پياده سازی نمونهاي از آن ادامه يافته تا پس از گذراندن آزمونهاي ديگر به يك محصول يا خدمت قابل ارائه و داراي ارزش براي بازار تبديل شود.
طراحان، ابتدا ايده محصول را در ذهن خود شكل مي دهند و سپس آنرا در پيکره يک محصول، مشهود و متجسم ساخته و با استفاده از علوم مختلف آنرا به محصول نهايي تبديل مينمايند.
كتاب پيش رو يك راهنمايي عملي براي طراحي و حتي توسعه نظاممند و علمي محصولات جديد ميباشد براي تسهيل اين فرآيند ترجمه گردیده تا راهگشايي مناسب براي صاحبان كسب وكار و كارآفرينان باشد.
همچنین جهت درک عمیق تر مفاهیم و ارزیانی خواننده، مترجمان سوالات پایان فصل را به کتاب افزوده اند که این پرسش ها می توانند برای علاقه مندان به موضوع طراحی و توسعه محصول جدید به ویژه دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و کارآفرینی گرایش های فناوری کسب و کار جدید که ملزم به گذراندن واحد طراحی یا توسعه محصول هستند مفید واقع شود.
کتاب طراحی محصول در 272 صفحه و در تیراژ 1000 نسخه و با قیمت 9800 تومان توسط سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است.
فصل اول
پیشگفتار/ 1
نوآوری- پرمخاطره و پیچیده/ 2
اصول طراحی نظام مند: 3 میمون بسیار نادان/ 4
نکات فصل1/ 7
سؤالات فصل1/ 8
فصل دوم
اصول توسعه ی محصول جدید/ 9
موفقیت و شکست در محصولات جدید/ 9
مراحل قیف مدیریت ریسک/11
قیف مدیریت ریسک در عمل: تصمیم گیری در یک شرکت الکترونیکی کوچک/ 12
مدیریت ریسک- از تئوری تا عمل/ 13
مدیریت فعالیت های طراحی در داخل قیف مدیریت ریسک/ 15
کنترل کیفیت توسععه محصول/ 17
اهداف کیفیت/ 19
رسیدن به اهداف در توسعه ی محصول/ 20
مفاهیم کلیدی فصل2/ 22
نکات فصل 2 / 25
سؤالات فصل 2/ 26
فصل سوم
اصول طراحی ظاهری محصول/ 27
ادراک دیداری محصولات/ 28
ادراک طرح ظاهری محصول/ 30
قوانین ادراک دیداری/ 31
قوانین عمومی/ 32
رابطه ی قوانین گشتالت با طراحی محصول چیست؟/ 34
موضوع سادگی دیداری/ 35
قوانین خاص/ 38
سری شگفت انگیز فیبوناچی/ 40
جذابیت تداعی دو پهلو/ 43
تدثیرات اجتماعی، فرهنگی و کسب و کار/ 43
عوامل تعیین کننده ی طرح ظاهری/ 46
جذابیت و طرح ظاهری محصول/ 46
چهار سیمای جذابیت/ 47
فرآیند طراحی ظاهری/ 48
مفاهیم کلیدی فصل3/ 49
نکات فصل 3/ 50
سوالات فصل 3/ 52
فصل چهارم
اصول خلاقیت/ 53
اهمیت خلاقیت/ 53
روانشناسی خلاقیت/ 54
بصیرت ابتدایی/ 54
یافتم ارشمیدس/ 54
آمادگی/ 55
الکتریسیته ی فارادی/ 55
تکوین و تنویر/ 56
باکی بال ها!/ 57
از کتاب سرودهای مذهبی تا کاغذهای پشب چسب دار/ 58
تداعی دو پهلو و تفکر جانبی/ 58
مسایل کلیدی در جنبه های کاربردی تفکر خلاق و جعبه ابزارهای طراحی مرتبط با آن/ 61
تفکر خلاق در عمل/ 62
آماده سازی/ 62
جعبه ابزار آماده سازی/63
تولید ایده/ 63
رویه های تولید ایده/ 64
سینکتیکس- یک مقاله ی انتقادی/ 66
جعبه ابزار تولید ایده/ 67
انتخاب ایده/ 68
بازبینی و بهبود رویه های تفکر خلاق/ 68
مفاهیم کلیدی فصل 4/ 68
جعبه ابزار طراحی/ 69
نکات فصل 4/ 89
سوالات فصل4/ 90
فصل پنجم
شرکت نوآور/ 91
معیارهای کلیدی اثر بخشی توسعه ی محصول/ 93
عملکرد شرکت ها چگونه است؟ 94
استراتژی برای توسعه ی محصول/ 95
خودکار توپی/ تمایزی مبهم میان پیشتازان و واکنشگران/ 98
عناصر استراتژی/ 99
فرآیند برنامه ریزی استراتژیک/ 100
گام هایی به سوی توسعه ی استراتژیک/ 101
برنامه ریزی شرکت/ 102
استراتژی شرکت/ 103
اجرا/ 105
برنامه ریزی استراتژیک توسعه ی محصول/ 107
گام هایی به سوی یک استراتژی توسعه محصول/ 107
اجرای استراتژی توسعه ی محصول/ 109
افراد و تیم ها برای توسعه محصول/ 109
سایون سری 3: مطالعه موردی/ 111
مفاهیم کلیدی فصل 5/ 114
جعبه ابزار طراحی/ 115
نکات فصل 5/ 129
سؤالات فصل 5/ 130
فصل ششم
برنامه ریزی محصول و تعیین مشخصات فرصت/ 131
فرآیند برنامه ریزی محصول/ 132
تعهد/ هدف برنامه ریزی محصول/ 133
مشخصات فرصت چیست؟/ 135
توجیه فرصت/ 137
تحقیق و تحلیل فرصت/ 138
جرقه ی محصول/ 139
تحلیل محصولات رقیب/ 140
تحقیق نیازهای بازار/ 141
تحقیقات بازار: «عامل موریتو»/ 144
فرصت های فناورانه/ 145
پلاستیک ال تی دی 1: از استراتژی تا تحقیق فرصت/ 147
انتخاب یک فرصت محصول/ 153
انتخاب نظام مند فرصت/ 155
تعیین جایگاه قیمت محصول جدید/ 156
برنامه ریزی طراحی ظاهر/ 159
عوامل داخلی طراحی/ 160
تعیین مشخصات طراحی ظاهری/ 161
پلاستیک ال تی دی- تعیین مشخصات فرصت/ 162
تحلیل سیب زمینی پوست کن های رقیب/ 163
تحقیقات بازار سیب زمینی پوست کن/ 163
مشخصات فرصت سیب زمینی پوست کن/ 167
مفاهیم کلیدی فصل 6/ 167
نکات فصل 6/ 183
سؤالات فصل 6/ 184
فصل هفتم
طراحی مفهوم/ 185
فرآیند طراحی مفهوم/ 185
تعیین اهداف و گستره ی طراحی مفهوم/ 186
تولید اجباری مفاهیم/ 189
تحلیل وظیفه/ 189
تحلیل وظیفه ی سیب زمینی پوست کن شرکت پلاستک/ 190
تحلیل عملکرد محصول/ 192
تحلیل چرخه عمر/ 194
تحلیل ارزش/ 195
شکل دهی مفهوم/ 195
معنا شناسی محصول/ 198
نمادگرایی محصول/ 200
تابلوهای سبک زندگی، حالت و مضمون/ 200
انتخاب مفهوم/ 201
مطالعه موردی شرکت سایون/ 210
مفاهیم کلیدی فصل 7/ 210
جعبه ابزار طراحی/ 213
نکات فصل 7/ 219
سؤالات فصل 7/ 220
فصل هشتم
برنامه ریزی محصول- خلق کیفیت، افزودن ارزش/ 231
کیفیت محصول/ 221
تعیین کیفیت محصول/ 225
ترجمه ی نیازهای مشتریان به اهداف فنی/ 226
گسترش عملکرد کیفیت/ 226
گسترش عملکرد کیفیت- فراتر از برنامه ریزی محصول/ 227
مشخصات طراحی/ 232
توسعه محصول- برنامه ریزی پروژه/ 234
مفاهیم کلیدی فصل 8/ 236
جعبه ابزار طراحی/ 242
نکات فصل 8/ 245
سؤالات فصل 8/ 246
فصل نهم
طراحی تجسمی و طراحی جزییات/ 247
معماری محصول/ 249
تفکیک ویژگی ها/ 250
جایگشت اجزای محصول/ 251
یکپارچه سازی طرح- قلب طراحی تجسم/ 253
نمونه سازی تجسمی و آزمون/ 259
اصول توسعه ی نمونه/ 260
آزمون شکست محصول/ 263
تحلیل حالات و تأثیرات شکست/ 263
از تجسم تا محصول تولید شده/ 265
مفاهیم کلیدی فصل 9/ 266
نکات فصل 9/ 271
سؤالات فصل 9/ 272
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|