در دنياي امروزي كه رشد فناوريها شتاب فزايندهاي داشته و توسعه كسب وكارهاي دانش بنيان در فضاي رقابتي با مشكلاتي مواجه است، سازمانها براي بقا و توسعه خود نيازمند نوآوري متوالي و حساب شده در محصولات و خدمات خود براي كسب و حفظ مزيت رقابتي مي باشند تا بتوانند سهم مناسبي از بازار حوزه فعاليت خود را دارا شوند.
يكي از راههاي كسب مزيت رقابتي براي كسب و كارهاي موجود ارائه محصولات جديد به فراخور نياز جامعه ميباشد كه براي موفقيت در آن و به حداكثر رساندن سود ناشي از آن ميبايست براساس يك الگوي نظام مند و علمي، عمل نمود.
طراحی محصول ابتدا از مرحله توليد و ارائه يك ايده آغاز ميگردد سپس با توسعه مفهوم، آزمودن و در نهايت ساخت يا پياده سازی نمونهاي از آن ادامه يافته تا پس از گذراندن آزمونهاي ديگر به يك محصول يا خدمت قابل ارائه و داراي ارزش براي بازار تبديل شود.
طراحان، ابتدا ايده محصول را در ذهن خود شكل مي دهند و سپس آنرا در پيکره يک محصول، مشهود و متجسم ساخته و با استفاده از علوم مختلف آنرا به محصول نهايي تبديل مينمايند.
كتاب پيش رو يك راهنمايي عملي براي طراحي و حتي توسعه نظاممند و علمي محصولات جديد ميباشد براي تسهيل اين فرآيند ترجمه گردیده تا راهگشايي مناسب براي صاحبان كسب وكار و كارآفرينان باشد.
همچنین جهت درک عمیق تر مفاهیم و ارزیانی خواننده، مترجمان سوالات پایان فصل را به کتاب افزوده اند که این پرسش ها می توانند برای علاقه مندان به موضوع طراحی و توسعه محصول جدید به ویژه دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و کارآفرینی گرایش های فناوری کسب و کار جدید که ملزم به گذراندن واحد طراحی یا توسعه محصول هستند مفید واقع شود.
کتاب طراحی محصول در ۲۷۲ صفحه و در تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و با قیمت ۹۸۰۰ تومان توسط سازمان همیاری اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است.
فصل اول
پیشگفتار/ ۱
نوآوری- پرمخاطره و پیچیده/ ۲
اصول طراحی نظام مند: ۳ میمون بسیار نادان/ ۴
نکات فصل۱/ ۷
سؤالات فصل۱/ ۸
فصل دوم
اصول توسعه ی محصول جدید/ ۹
موفقیت و شکست در محصولات جدید/ ۹
مراحل قیف مدیریت ریسک/۱۱
قیف مدیریت ریسک در عمل: تصمیم گیری در یک شرکت الکترونیکی کوچک/ ۱۲
مدیریت ریسک- از تئوری تا عمل/ ۱۳
مدیریت فعالیت های طراحی در داخل قیف مدیریت ریسک/ ۱۵
کنترل کیفیت توسععه محصول/ ۱۷
اهداف کیفیت/ ۱۹
رسیدن به اهداف در توسعه ی محصول/ ۲۰
مفاهیم کلیدی فصل۲/ ۲۲
نکات فصل ۲ / ۲۵
سؤالات فصل ۲/ ۲۶
فصل سوم
اصول طراحی ظاهری محصول/ ۲۷
ادراک دیداری محصولات/ ۲۸
ادراک طرح ظاهری محصول/ ۳۰
قوانین ادراک دیداری/ ۳۱
قوانین عمومی/ ۳۲
رابطه ی قوانین گشتالت با طراحی محصول چیست؟/ ۳۴
موضوع سادگی دیداری/ ۳۵
قوانین خاص/ ۳۸
سری شگفت انگیز فیبوناچی/ ۴۰
جذابیت تداعی دو پهلو/ ۴۳
تدثیرات اجتماعی، فرهنگی و کسب و کار/ ۴۳
عوامل تعیین کننده ی طرح ظاهری/ ۴۶
جذابیت و طرح ظاهری محصول/ ۴۶
چهار سیمای جذابیت/ ۴۷
فرآیند طراحی ظاهری/ ۴۸
مفاهیم کلیدی فصل۳/ ۴۹
نکات فصل ۳/ ۵۰
سوالات فصل ۳/ ۵۲
فصل چهارم
اصول خلاقیت/ ۵۳
اهمیت خلاقیت/ ۵۳
روانشناسی خلاقیت/ ۵۴
بصیرت ابتدایی/ ۵۴
یافتم ارشمیدس/ ۵۴
آمادگی/ ۵۵
الکتریسیته ی فارادی/ ۵۵
تکوین و تنویر/ ۵۶
باکی بال ها!/ ۵۷
از کتاب سرودهای مذهبی تا کاغذهای پشب چسب دار/ ۵۸
تداعی دو پهلو و تفکر جانبی/ ۵۸
مسایل کلیدی در جنبه های کاربردی تفکر خلاق و جعبه ابزارهای طراحی مرتبط با آن/ ۶۱
تفکر خلاق در عمل/ ۶۲
آماده سازی/ ۶۲
جعبه ابزار آماده سازی/۶۳
تولید ایده/ ۶۳
رویه های تولید ایده/ ۶۴
سینکتیکس- یک مقاله ی انتقادی/ ۶۶
جعبه ابزار تولید ایده/ ۶۷
انتخاب ایده/ ۶۸
بازبینی و بهبود رویه های تفکر خلاق/ ۶۸
مفاهیم کلیدی فصل ۴/ ۶۸
جعبه ابزار طراحی/ ۶۹
نکات فصل ۴/ ۸۹
سوالات فصل۴/ ۹۰
فصل پنجم
شرکت نوآور/ ۹۱
معیارهای کلیدی اثر بخشی توسعه ی محصول/ ۹۳
عملکرد شرکت ها چگونه است؟ ۹۴
استراتژی برای توسعه ی محصول/ ۹۵
خودکار توپی/ تمایزی مبهم میان پیشتازان و واکنشگران/ ۹۸
عناصر استراتژی/ ۹۹
فرآیند برنامه ریزی استراتژیک/ ۱۰۰
گام هایی به سوی توسعه ی استراتژیک/ ۱۰۱
برنامه ریزی شرکت/ ۱۰۲
استراتژی شرکت/ ۱۰۳
اجرا/ ۱۰۵
برنامه ریزی استراتژیک توسعه ی محصول/ ۱۰۷
گام هایی به سوی یک استراتژی توسعه محصول/ ۱۰۷
اجرای استراتژی توسعه ی محصول/ ۱۰۹
افراد و تیم ها برای توسعه محصول/ ۱۰۹
سایون سری ۳: مطالعه موردی/ ۱۱۱
مفاهیم کلیدی فصل ۵/ ۱۱۴
جعبه ابزار طراحی/ ۱۱۵
نکات فصل ۵/ ۱۲۹
سؤالات فصل ۵/ ۱۳۰
فصل ششم
برنامه ریزی محصول و تعیین مشخصات فرصت/ ۱۳۱
فرآیند برنامه ریزی محصول/ ۱۳۲
تعهد/ هدف برنامه ریزی محصول/ ۱۳۳
مشخصات فرصت چیست؟/ ۱۳۵
توجیه فرصت/ ۱۳۷
تحقیق و تحلیل فرصت/ ۱۳۸
جرقه ی محصول/ ۱۳۹
تحلیل محصولات رقیب/ ۱۴۰
تحقیق نیازهای بازار/ ۱۴۱
تحقیقات بازار: «عامل موریتو»/ ۱۴۴
فرصت های فناورانه/ ۱۴۵
پلاستیک ال تی دی ۱: از استراتژی تا تحقیق فرصت/ ۱۴۷
انتخاب یک فرصت محصول/ ۱۵۳
انتخاب نظام مند فرصت/ ۱۵۵
تعیین جایگاه قیمت محصول جدید/ ۱۵۶
برنامه ریزی طراحی ظاهر/ ۱۵۹
عوامل داخلی طراحی/ ۱۶۰
تعیین مشخصات طراحی ظاهری/ ۱۶۱
پلاستیک ال تی دی- تعیین مشخصات فرصت/ ۱۶۲
تحلیل سیب زمینی پوست کن های رقیب/ ۱۶۳
تحقیقات بازار سیب زمینی پوست کن/ ۱۶۳
مشخصات فرصت سیب زمینی پوست کن/ ۱۶۷
مفاهیم کلیدی فصل ۶/ ۱۶۷
نکات فصل ۶/ ۱۸۳
سؤالات فصل ۶/ ۱۸۴
فصل هفتم
طراحی مفهوم/ ۱۸۵
فرآیند طراحی مفهوم/ ۱۸۵
تعیین اهداف و گستره ی طراحی مفهوم/ ۱۸۶
تولید اجباری مفاهیم/ ۱۸۹
تحلیل وظیفه/ ۱۸۹
تحلیل وظیفه ی سیب زمینی پوست کن شرکت پلاستک/ ۱۹۰
تحلیل عملکرد محصول/ ۱۹۲
تحلیل چرخه عمر/ ۱۹۴
تحلیل ارزش/ ۱۹۵
شکل دهی مفهوم/ ۱۹۵
معنا شناسی محصول/ ۱۹۸
نمادگرایی محصول/ ۲۰۰
تابلوهای سبک زندگی، حالت و مضمون/ ۲۰۰
انتخاب مفهوم/ ۲۰۱
مطالعه موردی شرکت سایون/ ۲۱۰
مفاهیم کلیدی فصل ۷/ ۲۱۰
جعبه ابزار طراحی/ ۲۱۳
نکات فصل ۷/ ۲۱۹
سؤالات فصل ۷/ ۲۲۰
فصل هشتم
برنامه ریزی محصول- خلق کیفیت، افزودن ارزش/ ۲۳۱
کیفیت محصول/ ۲۲۱
تعیین کیفیت محصول/ ۲۲۵
ترجمه ی نیازهای مشتریان به اهداف فنی/ ۲۲۶
گسترش عملکرد کیفیت/ ۲۲۶
گسترش عملکرد کیفیت- فراتر از برنامه ریزی محصول/ ۲۲۷
مشخصات طراحی/ ۲۳۲
توسعه محصول- برنامه ریزی پروژه/ ۲۳۴
مفاهیم کلیدی فصل ۸/ ۲۳۶
جعبه ابزار طراحی/ ۲۴۲
نکات فصل ۸/ ۲۴۵
سؤالات فصل ۸/ ۲۴۶
فصل نهم
طراحی تجسمی و طراحی جزییات/ ۲۴۷
معماری محصول/ ۲۴۹
تفکیک ویژگی ها/ ۲۵۰
جایگشت اجزای محصول/ ۲۵۱
یکپارچه سازی طرح- قلب طراحی تجسم/ ۲۵۳
نمونه سازی تجسمی و آزمون/ ۲۵۹
اصول توسعه ی نمونه/ ۲۶۰
آزمون شکست محصول/ ۲۶۳
تحلیل حالات و تأثیرات شکست/ ۲۶۳
از تجسم تا محصول تولید شده/ ۲۶۵
مفاهیم کلیدی فصل ۹/ ۲۶۶
نکات فصل ۹/ ۲۷۱
سؤالات فصل ۹/ ۲۷۲
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
کشاورزی
|